مهم ترین تفاوت پیچ جوشی با سایر پیچ ها

بسیاری از اوقات برای انتخاب یک مدل مناسب پیچ هنگام بکارگیری در پروژه، نکات مختلفی را درنظر میگیریم که محصول مدنظر ما با ساختار پروژه و ابزارآلات آن همخوانی داشته باشد. پیچ جوشی به عنوان یکی از پرمصرف ترین پیچ های سطح بازار بخاطر ویژگی و کارایی بالای آن انتخاب بسیاری از مهندسان و کار های عمرانی است، به همین دلیل باید مهم ترین تفاوت های پیچ جوشی با دیگر پیچ های صنعتی را بدانید تا متناسب با کاری که قرار است انجام گیرد بهترین مدل پیچ را انتخاب کنید.

پیچ جوشی چه کاربردی دارد؟

ابتدا قبل از اینکه تفاوت های میان این پیچ با سایر پیچ های دیگر را مورد بررسی قرار بدهیم، نیاز است تا ابتدا بدانید که پیچ جوشی چیست و کاربرد آن در پروژه های صنعتی به چه صورت می باشد.

پیچ جوشی همان گزینه ایده آلی است که مهندسین همیشه یکی از اولویت های خود را هنگام خرید به این مدل از پیچ اختصاص می دهند. این اتصال دهنده با جنس استیل و آهنی، می تواند در اکثر پروژه های عمرانی عملکرد فوق العاده ای نشان دهد. این پیچ یک گل دارد که به واسطه آن پیچ با جوشکاری یا حرارت به سطح شی مورد نظر اتصال پیدا می کند.

در صنایع پیچ و مهره یکی از مهم ترین عواملی که باعث افزایش تقاضا برای یک پیچ می شود، میزان مقاومت پیچ در شرایط و فشار های مختلف است که پیچ جوشی بخاطر چفت شدن با جوشکاری و بدون نیاز به مهره یا واشر سطح مقاومت بالایی در بلندمدت نشان خواهد داد.

اگر بار مقاومت و میزان استحکام پیچ جوشی را درنظر بگیریم، تقریبا در تمامی مواردی که حتی استفاده از مهره امکان پذیر نیست این پیچ بدلیل بی نیاز بودن از قطعات جانبی اضافه کاربرد بسیارخوبی دارد.

 

تفاوت ظاهری پیچ جوشی با سایر پیچ ها

یکی از دلایلی که ممکن است از انتخاب پیچ جوشی یا همان استاد ولد Stud Weld اجتناب کنید و سراغ دیگر پیچ ها برای بکارگیری در پروژه بروید، تفاوت هایی است که در ظاهر، نوع جنس و متریال یا حتی سایز های تولید اینگونه از اتصال دهنده با سایر مدل ها وجود دارد.

جنس بدنه پیچ

ابتدا جنس بدنه و متریال پیچ جوشی را مورد بررسی قرار می دهیم که از لحاظ فیزیکی میزان بار قابل تحمل و استقامت چنین پیچی با دیگر مدل ها را قیاس دهیم. پرفروش و موجود ترین جنس پیچ جوشی در بازار ایران، آهنی می باشد. طبق آمار سالیانه که انجمن سازه های صنعتی پیچ های جوشی وارداتی و تولیدی به کشور از نوع آهن می باشد.

تفاوت پیچ جوشی با سایر پیچ ها

پیچ جوشی پوشش گالوانیزه دارد؟

با بررسی جنس بدنه پیچ جوشی که از آهن تشکیل شده، و همچنین بخاطر عملیات جوشکاری حین نصب از پوشش گالوانیزه در پیچ جوشی استفاده نشده و علت عدم بکارگیری از گالوانیزه در طراحی این مدل از پیچ ها جوشکاری بدون دردسر و عدم رنگ زدگی حین مراحل جوش می باشد.

در قبال آن سایر پیچ ها مانند پیچ کرپی، شش گوش، پروانه ای و مشابه موارد نامبرده با جنس فولاد ضد زنگ، بدلیل عدم نیاز به جوشکاری در پوشش آن ها از گالوانیزه برای جلوگیری از زنگ زدگی و مقاومت در برابر رطوبت استفاده شده است.

در بحث جنس و پوشش پیچ جوشی در مقایسه با سایر پیچ ها باید بگوییم که اگر پروژه شما در محیط آب و هوای مرطوب است ممکن است استفاده از استاد ولد یا همان پیچ جوشی به دلیل آهنی بودن و واکنش سریع در قبال زنگ پیچ گزینه مناسبی نباشد و انتخاب از میان سایر پیچ ها مثل آلن یا پروانه ای و حتی هرمدل دیگری گزینه ایده آل تری باشد.

تفاوت نصب پیچ جوشی با سایر پیچ ها

مبحث ویژه ای که پیچ جوشی را از سایر هم مدل های خود جدا میکند، یا به عبارتی دیگر موردی که پیچ جوشی را از باقی پیچ ها جدا خواهد کرد، روش نصب آن در پروژه است.

اینگونه پیچ های آهنی که تماما بدون پوشش گالوانیزه هستند، برای بکارگیری و اتصال در سازه ها از تکنیک جوشکاری استفاده می کنند، یعنی اگر شما مهندس اجرایی باشید برای نصب این مدل از پیچ ها باید مهارت جوشکاری را نیز بلد باشید، در غیر اینصورت فرایند نصب و اتصال را باید به فرد جوشکار ماهر بسپارید.

این درحالی است که باقی مدل های موجود در بازار تنها با مهره در قسمت رزوه ای خود نصب میشوند و نیاز به نیروی ماهر و متخصص ندارند، یعنی خودتان نیز امکان بستن آنگونه از پیچ هارا تنها با استفاده از مهره و در بعضی از مواقع استفاده از واشر انجام دهید.

 

نصب پیچ جوشی با جوشکاری

مقاومت پیچ جوشی در نصب

همانطور که گفته شد برای بکارگیری و نصب پیچ جوشی باید ماهرانه فرایند جوشکاری را خودتان انجام دهید، اما در قبال آن به علت استفاده از جوش بین پیچ و سطح سازه، قطعا مقاومت پیچ جوشی نسبت به مدل های صنعتی دیگر که از مهره برای نصب پیروی میکنند مقاومت و استحکام بالاتری را خواهد داشت.

پیچ های دیگری مانند شش گوش ها یا کرپی برای بستن و مهار قطعه به مهره نیاز دارند، استفاده از این ابزار جانبی برای مهار پیچ راحت است اما در پروژه ها مقاومت بالایی مانند جوشکاری نخواهد داشت و دربرابر فشار های طبیعی و قدرتمند ممکن است دچار شکستگی یا آسیب شوند.

پیچ جوشی در چه صنایعی بیشتر استفاده می شود؟

استفاده کردن از پیچ های جوشی که بدون روکش گالوانیزه و صرفا با بدنه آهنی طراحی و ساخته شده اند، در صنایعی بیشترین کاربرد را دارد که فضا برای استفاده از ابزارهای جانبی مهره یا واشر کم بوده و امکان بستن اینگونه قطعات با دست به علت عدم وجود فضای کافی سخت است، در این مواقع فرایند جوشکاری انتخاب بهتری برای اتصال و پایداری قطعات خواهد بود.

صنایعی مانند آپارتمان سازی، شرکت های صنعتی مانند شرکت نفت و مشابه آن از پیچ جوشی به علت استحکام بالاتر حین نصب و استفاده از جوش برای بستن پیچ، استفاده بیشتری دارند. همچنین جهت بکارگیری در مواردی مانند اسکلت فلزی، ساخت سازه و مخازن استفاده می شود.

مزایا و معایب پیچ جوشی نسبت به سایر پیچ ها

اینکه از چنین پیچ هایی در پروژه خود بخواهید استفاده کنید، ابتدا باید نکات مثبت و منفی بکارگیری از این STUD WELD هارا بدانید. در ادامه نکات قوت و ضعف پیچ جوشی را در مقابل با بقیه پیچ ها تحلیل خواهیم کرد.

نکات مثبت پیچ جوشی

  • نصب آسان در ابزارآلات فوق سنگین
  • بدون نیاز به مهره و ابزار های جانبی
  • مقاوم در برابر لرزش به علت وجود جوشکاری
  • احتمال شل شدگی بسیار پایین در اثر لرزش

نکات منفی پیچ جوشی

  • نیاز به مهارت جوشکاری برای نصب
  • نیازمند تجهیزات جوش حین نصب
  • عدم امکان تعویض پیچ پس از نصب
  • محدودیت در بکارگیری برخی متریال ها ( به علت آهنی بودن و فرایند جوشکاری، این مدل تنها بر سطوح فلزی یا آهنی امکان نصب دارد برخلاف سایر پیچ ها که طیف گسترده ای از متریال ها مانند پلاستیک، چوب و فلز را پوشش می دهند.)

به صورت خلاصه اگر تصمیم به خرید پیچ جوشی گرفته اید، درواقع پیچی مقاوم اما نیازمند مهارت برای نصب را انتخاب کرده اید و حین فرایند بکارگیری پیچ در قطعه باید یا خودتان ماهر در جوش باشید یا این کار توسط فرد متخصص باید انجام گیرد.

نکته پایانی برای مهندسین

در صورتی که تمایل به استفاده از پیچ های جوشی در پروژه های ساختمانی و صنعتی دارید، ابتدا باید از همخوانی جنس آهنی اینگونه از پیچ ها با سطح ابزار موردنظر اطمینان داشته باشید، همجنین به فرایند جوش حین نصب دقت بالایی باید داشته باشید چونکه این مدل از پیچ ها پس از نصب جدایی ناپذیر هستند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *