راهنمای انتخاب سایز مناسب پیچ کرپی برای صنایع مختلف

انتخاب کردن سایز مناسب پیچ کرپی، از مهم ترین بخش در شروع ساخت و ساز و اجرای سازه در صنایع مختلف است. پیچ های کرپی یو بولت (U-bolt) در چندین مدل و سایز های متفاوت تولید و پخش می شوند، سایز هایی که روانه بازار می شوند هرکدام برای کاربرد های مختلفی می باشند، با این وصف اگر هنگام تهیه این دسته از پیچ ها به سایز موردنیاز دقت نکنیم مطمئنا با افزایش خطر در سازه و فرسودگی سریع تر در ابزار می شویم.

اکنون در این مقاله قصد داریم به راهنمایی کامل برای انتخاب سایز مناسب این دسته از پیچ های یو بولت که در بازار با عنوان کرپی عرضه شده اند بپردازیم و رایج ترین سایز های قابل بکارگیری را شرح دهیم تا برای پروژه های خود بتوانید استاندارد ترین پیچ را انتخاب کنید.

با پیچ کرپی آشنا شوید

ابتدا قبل از اینکه سراغ بررسی مواردی که در انتخاب سایز اهمیت دارند، نیاز است نگاهی خلاصه طور به پیچ کرپی داشته باشیم و از قدرت بالای این نوع از اتصال دهنده در صنایع مختلف مطلع شویم.

پیچ کرپی که غالبا با عنوان یو بولت و نشانه U-bolt در بازار ایران نامگذاری شده، مدل های متنوعی همچون U، J، L، تخت و عصایی دارد. هرکدام از مدل ها از لحاظ ظاهری و اندازه تفاوت هایی دارند که وجود این تغییرات باعث عملکرد های مختلف هرکدام در پروژه ها می شود.

چنین پیچ هایی با دارا بودن دو سر رزوه شده و شکل خمیده در فروشگاه و تولیدی های پیچ و مهره قابل مشاهده هستند.

بیشتر بخوانید : معرفی انواع پیچ کرپی به همراه شکل ظاهری

سایز های معمول پیچ کرپی

قطر پیچ (mm) طول بازو (mm) رزوه جنس پیچ کاربرد
10 100 کامل فولاد گالوانیزه صنایع ساختمانی
12 120 نیمه رزوه فولاد آلیاژی صنایع خودروسازی
16 150 کامل استنلس استیل سازه‌های فلزی سنگین
20 200 نیمه رزوه فولاد ساده ماشین‌آلات صنعتی

رایج ترین سایز های پیچ کرپی برای استفاده در صنایع مختلف شامل : M8 – M10 – M12 و حتی M16 می شود که تولیدی ها به علت مصارف و نیاز بیشتر اندازه های نامبرده، این سایز هارا در اولویت بیشتر برای تولید قرار می دهند.

پیچ کرپی M8

سایز M8 معمولا برای مصارف و استفاده های سبک مانند، نصب لوله های باریک، سقف های فلزی و اتصالات کوچک که نیازمند مقاومت بالا نیستند بکار می رود.

این سایز نسبت به سایر اندازه ها از استحکام پایین تری برخوردار است و عموما از آن برای حفظ ظرافت در سازه ها گاها استفاده می شود.

پیچ کرپی M10

یکی از پرکاربرد ترین سایز های پیچ کرپی M10 می باشد، این سایز بیشتر در مواقعی بکار گرفته می شود که نیاز به مقاومت نسبتا بالایی است و اغلب در پروژه های ساختمانی نیمه سنگین مانند اتصال تیر های فلزی، صفحات نصب و همچین سازه هایی که نیازمند استحکام حداقلی در بلند مدت می باشند.

سایز M10 در بازار رایج بوده و دسترسی برای تهیه کردن آن راحت می باشد.

پیچ کرپی سایز M8

پیچ کرپی M12

سایز M12 به نسبت M10 از توان و استحکام بالاتری برخوردار است، به صورتی که در پروژه های ساختمانی برای نگه داری و حفظ سازه های نیمه سنگین و در مصارف صنعتی برای حفظ دستگاه های نیمه سنگین استفاده می شود.

پیچ کرپی M12 از قطر و استحکام بالاتری تشکیل شده که در ظاهر نیز میتوان میزان قطر بیشتر آن را نسبت به سایر اندازه ها مانند M10 و M8 مشاهده کرد.

پیچ کرپی M16

به قوی ترین و مستحکم ترین سایز پیچ های کرپی رسیدیم، این سایز از مقاومت بسیار بالاتری به نسبت سایز های قبلی M12 و M10 برخوردار است. اغلب در پروژه های عمرانی سنگین، اتصال تجهیزات صنعتی عظیم و مهاربندی مصالح سخت بکار می رود. اگر پروژه شما نیازمند استحکام بالا برای حفظ قطعات سنگین است، پیچ کرپی سایز M16 انتخاب آیده آل برای شماست.

انتخاب سایز مناسب بر اساس نوع پروژه

اگر کارفرما هستید و یا قصد اجرای پروژه ای دارید، باید بر اساس نوع پروژه مشخص کنید که چه سایز مناسبی برای کار خود انتخاب کنید. در بازار خرید پیچ کرپی اندازه گیری عموما از سایز M6 شروع شده و تا M20 ادامه دارد که رایج ترین آن هارا در پاراگراف قبلی توضیح دادیم.

مصارف خانگی و سبک

در صورتی که صنعت کار شما ساختمانی است و یا برای نیاز خانگی و مصارف سبک می خواهید پیچ انتخاب کنید سایز مناسب شما M8 می باشد که جوابگوی کار به خوبی میباشد.

همچنین برای نگهداری از لوله های باریک و سیم هایی که از ضخامت کمی برخوردار هستند از سایز M6 استفاده می کنند که نسبت آن برابر M8 کمتر میباشد.

مصارف نیمه سنگین و ساختمانی

اگر برای مصارف نیمه سنگین و ابزارهای صنعتی با وزن تقریبا بالا می خواهید پیچ کرپی کاربردی را انتخاب کنید، بهترین گزینه انتخاب از میان سایز M10 و M12 به علت استحکام نسبتا بالا و جنس نیمه زخیم میتواند پاسخگوی کار شما باشد.

فقط به این نکته توجه داشته باشید که اگر وزن سازه های شما سنگین می باشد تنها M12 و اندازه بالاتر میتواند انتخاب منطقی برایتان باشد.

پیچ کرپی سایز M10

همچنین بخوانید : مناسب ترین پیچ کرپی برای صنایع ساختمانی

مصارف صنعتی و عمرانی سنگین

هنگام کار در پروژه ای صنعتی و یا عمرانی که تمامی قطعات در محیط، سنگین باشد همانند اتصال تجهیزات صنعتی بزرگ، ماشین آلات نیمه سنگین و بعضی از صفحات فلزی، سایز M12 یا M16 مناسب است.

این سایز تحمل فشار و نیروی بالایی را دارد و به گونه ای برای شرایط سخت طراحی و تولید شده است.

مصارف خاص و فوق سنگین

بسیاری از موارد مانند نصب دکل های مخابراتی، سازه های فولادی عظیم و ابزارآلات سنگین نیازمند بکارگیری سایز هایی هستند که از استحکام بسیار بالا با امکان تحمل فشار قوی برخوردار باشد؛ سایز مناسب چنین پروژه هایی M20 به بالا می باشد که در برابر لرزش، فشار بالا و عوامل طبیعی عملکرد خوبی را برخوردار هستند.

تا اینجای مقاله با انواع سایز ها و مناسب بودن هرکدام از آن ها برای پروژه های مختلف آشنا شده اید، به این نکته توجه داشته باشید که انتخاب سایز پیچ باید همزمان با درنظر گرفتن نوع مهره و جنس آن پیچ و حتی میزان ضد زنگ بودن بدنه آن انجام شود تا عملکرد مفید آن طولانی مدت باشد و از فرسودگی زود هنگام جلوگیری شود.

پیچ کرپی سایز M12 و M16

نکات مهم در انتخاب سایز پیچ کرپی

هنگامی که قصد دارید سایز پیچ کرپی را بر اساس نوع کاربرد و پروژه خود انتخاب کنید، جهت افزایش عملکرد به نکات مهم دیگری نیز باید توجه کنید که عبارتند از :

  1. نوع کاربرد و میزان فشار : ابتدا باید تعیین گردد که پیچ کرپی برای چه مصارفی باید استفاده شود، مصارف خانگی از سایز های کوچک تری استفاده خواهند کرد و هرچه میزان فشار افزایش یابد سایز پیچ بالاتر باشد.
  2. وزن و ابعاد قطعه موردنظر : نکته حائز اهمیتی که اولویت بالایی در انتخاب سایز دارد، وزن و میزان ابعاد سازه مورد استفاده برای پیچ است. قطعات بزرگتر به پیچ ضخیم تری نیاز دارند.
  3. شرایط محیط و میزان رطوبت : در محیط های ساختمانی یا صنعتی مرطوب، علاوه بر انتخاب سایز مناسب باید به ضد زنگ بودن پیچ توجه داشت.
  4. جنس پیچ و مهره : گاهی اوقات با درنظر گرفتن سایز مناسب، ممکن است به علت عدم توجه به جنس پیچ و ضعیف بودن آن، فشار وارده باعث از بین رفتن و شکستگی پیچ یا مهره بکار رفته شود.

نکاتی که عنوان کردیم، هنگام تعیین سایز تاثیر مثبتی بر کارایی پیچ در پروژه شما خواهند داشت، پس توجه داشته باشید که تنها انتخاب سایز ملاک عملکرد مناسب نیست و موارد ذکر شده نیز همانند اندازه و ابعاد نقش مهمی در روند کارایی و سلامت بلندمدت پیچ خواهند داشت.

جمع بندی

در این مطلب به مفهوم انواع سایز های پیچ کرپی پرداختیم و اندازه های مختلفی را مورد بررسی قرار دادیم، همچنین آگاه شده اید هر سایز مناسب چه پروژه هایی است، عواملی که در انتخاب سایز تاثیر گذارند چه نکاتی هستند. مثال هایی عنوان شد که دقت به آن ها منجر به تجربه خرید خوبی برایتان خواهد شد.

وقت سپردن به یادگیری نکاتی که گفته شد برای تعیین سایز باعث می شود، اطمینان از ایمنی سازه افزایش یابد و خطرات محیطی و ایمنی در پروژه کاهش یابد.

1 نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *