امروزه با پیشرفت قطعات و ابزار های صنایع ساختمانی، ایجاد اتصالات امن با استحکام بالا از اهمیت زیادی برخوردار است. پیچ کرپی به عنوان گیرنده مطمئنی در میان انبوهی از مهره ها و پیچ های دیگر است، اما برای آگاهی از اینکه کدام مدل از پیچ نامبرده برای هر مصرف مناسب تر باشد نیازمند آن است که ابتدا سایز موردنیاز و جنس قابل اعتماد در هر زمینه را بدانیم، به همین علت مقاله ای که در تکنو پیچ نوین فراهم گردیده که با محوریت پیچ کرپی مناسب برای صنایع ساختمانی می باشد تا اگر در حوزه ساخت و ساز فعالیت می کنید آگاهی لازم را بدست آورید.
دلیل انتخاب پیچ کرپی مناسب برای صنایع ساختمانی
هنگامی که بحث ساخت و ساز مطرح می شود، مهم ترین نکته اطمینان از اتصالات مناسب در سازه ها و ابزارهایی خواهد بود که پیچ های کرپی به دلیل ساختار برجسته خود توانایی قابل ذکر در نگهداری سازه ها، حفظ و جلوگیری از لرزش یا حتی افزایش عمر وسایل دارند. برای همین فراهم سازی استحکام و افزایش مقاومت نکته ای است که بیش از هرمورد دیگر باید به آن توجه داشت.
هرچند که پروژه های ساختمانی نیز تفاوت هایی از نظر مصالح بکارگیری شده تا شرایط آب و هوایی مانند میزان رطوبت دارند.
به همین علت آگاهی از انتخاب مناسب ترین پیچ که در شرایط های متفاوت توان حفظ و پایداری داشته باشد اهمیت بالایی دارد.
شاید اگر دقیقا متوجه سایز و جنس کرپی استفاده شده در مصالح و ساخت و ساز نباشید منجر به عوارضی از جمله ضعف قطعات باشد.
خصوصیاتی که پیچ کرپی باید برای کاربرد ساختمانی داشته باشد
پس از آنکه میان طیف زیادی از نگهدارنده ها تصمیم به استفاده از پیچ های کرپی گرفته ایم، ممکن است برایمان سوال باشد که استفاده کردن از این اتصال دهنده ها چه مزایایی به همراه دارد و شامل چه خصوصیاتی برای کاربرد ساختمانی خواهد بود.
استقامت در مقابل لرزش و فشار
مهم ترین تهدید برای هر ساختمان یا سازه، فشار یا لرزش هایی می باشد که در بلند مدت به ستون و پایه آن ممکن است وارد شود.
گروه پیچ هایی که از نوع کرپی هستند بسته به مدل و سایز خود میزان استقامت یا تحمل بالایی در برابر لرزش و فشار های ناگهانی یا طبیعی دارند، با بیانی دیگر میتوان این پیچ هارا در برابر عوامل طبیعی همچون زلزله یا اتفاقاتی مشابه مقاوم دانست.
مقاومت در برابر زنگ زدگی و رطوبت
وقتی از پیچ و مهره ها استفاده می کنیم، معمولا با دیدگاه یکبار برای همیشه به آن نگاه می کنیم. یعنی فرایند اتصال پیچ و مهره را یکبار اما برای بلند مدت استفاده خواهیم کرد. به همین علت هنگام خرید پیچ کرپی که دربرابر عواملی مانند رطوبت و زنگ زدگی که می توانند عمر و استقامت پیچ را هدف قرار دهند مقاوم باشد مهم است.
سازگاری با مصالح ساختمانی ( سیمان، بتن و…)
یکی دیگر از عوامل مهم هنگام انتخاب پیچ کرپی استاندارد، سازگاری آن با انواع مصالح ساختمانی است؛ هنگامی که قصد داشته باشید قطعات فلزی را به یکدیگر متصل کنید، باید نوعی از این اتصال دهنده های کرپی را انتخاب کنید که در مقابل خوردگی و ضربات مستحکم باشند.
در صورتی که قصد داشته باشید از پیچ برای استفاده در بتن یا سیمان استفاده کنید باید حتما مدلی را انتخاب کنید که از لحاظ طراحی سبک خاصی را دارا باشند که در بلند مدت بتوانند مقاومت بالایی را نشان دهند.
همچنین بخوانید : شناخت و معرفی انواع مدل پیچ کرپی
بررسی مدل های متختلف پیچ کرپی برای صنعت ساختمان
مدل پیچی که در این مقاله آن را مورد بررسی قرار داده ایم، دارای مدل های متفاوتی هست که هرکدام از لحاظ ظاهری و نوع جنس تفاوت هایی دارند، به همین علت هرکدام از مدل ها که شامل کرپی U شکل، J شکل (عصایی) و L شکل هستند که هرکدام در صنعت ساختمان در نحوه عملکرد تفاوت هایی دارند و در ادامه کاربرد آن هارا به صورت کامل شرح خواهیم داد
کاربرد پیچ کرپی U شکل
این دسته از پیچ ها به شکل نیم دایره خمیده با دو سر رزوه ای هستند که کاربرد آن ها در صنعت ساختمان شامل موارد متفاوتی می شود که عبات است از
- فیکس کردن لوله ها، مخصوصا لوله های تاسیساتی مثل گاز و آب روی سطح دیوار یا سقف های فلزی.
- نگهداری کابل های زخیم و داکت ها.
- این نوع پیچ به علت اینکه دو سمت قطعه را کنترل می کند برای وسایل لرزشی نیز استفاده می شود.
کاربرد پیچ کرپی J شکل
پیچ J که یک سر آن به شکل قلاب در آمده و خمیده می باشد در حوزه ساختمانی عملکرد های مناسبی بسته به استفاده دارد
- مهار اجسام از یک سمت با استحکام بالا.
- نصب صفحات فلزی در بتن یا سقف.
- بکارگیری در سازه هایی که از یک جهت نیاز به مهار شدن دارند، مانند برخی تابلو ها.
کاربرد پیچ کرپی L شکل
این نوع از ابزار، به صورت زاویه 90 درجه در یک سر پیچ می باشد که کاربرد استفاده از آن در صنعت ساختمانی شامل موارد زیر می شود
- اتصال قطعات فلزی یا بتنی به کف یا دیوار.
- بکارگیری در پروژه هایی مانند نصب ستون های فلزی روی فونداسیون.
- اتصال سازه های پیش ساخته به شاسی.
مقایسه مدل ها در پروژه های مختلف
مدل هایی که نامبرده شد در برخی از پروژه ها به علت شکل ظاهری و طراحی خاص، قابل قیاس هستند که این ویژگی باعث می شود نسبت به هر پروژه مدلی که بیشتر نیاز شمارا رفع می کند را انتخاب کنید.
مواردی که قرار است در آن چیز هایی گرد همانند کابل ها را نگه داریم باید از پیچ U شکل استفاده کنیم، اما در صورتی که قصد فیکس کردن پایه یا ستونی در بتن را داشته باشیم پیچ J شکل را انتخاب کنید.
در صورتی که نیاز به اتصال صفحه یا ستون در کف یا فونداسیون باشد انتخاب پیچ L شکل منطقی تر است.
برای درک بهتر مقایسه مدل ها در انواع پروژه ها به جدول زیر دقت کنید
مدل | دلیل استفاده | مزیت |
---|---|---|
پیچ U شکل | نگهداری لوله و کابل روی دیوار یا سقف | فیکس قوی قطعات گرد |
پیچ J شکل | اتصال پایه یا صفحه به بتن | نصب راحت در فونداسیون |
پیچ L شکل | اتصال ستون یا سازه به کف | تحمل بار بالا، مناسب فونداسیون |
نکاتی برای انتخاب پیچ کرپی مناسب صنایع ساختمان
برای انتخاب کرپی مناسب جهت پروژه های ساختمانی، دقت کردن به مواردی همچون شرایط محیطی، میزان وزن و تحمل فشار، نوع جنس و مصالح بکارگیری شده باعث می شود تصمیم شما برای اینکه کدامین مدل از پیچ های موجود را تهیه کنید حائز اهمیت است.
به طور کلی برای انتخاب پیچ کرپی مناسب باید مواردی را در نظر گرفت مثل :
- مقاوم در برابر لرزش : بدین معناست که پیچی که قصد تهیه کردن آن را داریم از لحاظ ایمنی استاندارد باشد و توانایی دفع کردن انواع لرزش ها را به خوبی داشته باشد.
- تحمل فشار : قبل از انتخاب پیچ باید بدانیم که جنس موردنظر ما چه مقدار در برابر فشارهای وارده مقاوم است، در صورتی که از این موضوع مطلع نباشیم ممکن است در ادامه باعث شکست سازه شود.
- سایز و نوع رزوه : انتخاب اندازه مناسب باعث اتصال هماهنگ و محکم قطعات می شود، با درنظر گرفتن سایز مورد نیاز به خوبی قطعات به یکدیگر پیوند خواهند خورد.
- ضد زنگ بودن : به علت اینکه اکثر مواقع پیچ ها در محیط های دارای رطوبت استفاده و نصب می شود، کرپی موردنظر باید از نوع گالوانیزه یا فولاد ضد زنگ باشد.
- مشخص بودن کاربرد : یکی از فاکتور های دارای اهمیت که باید در آن دقت داشت، مشخص بودن کاربرد جهت استفاده از پیچ ها است؛ مثلا استفاده در صنعت ساختمانی و تیرآهن، بکارگیری مدل های خاصی از کرپی مناسب است.
به طور خلاصه انتخاب یک پیچ که مناسب صنایع ساختمانی باشد به مواردی بستگی دارد که هرکدام از آن هارا با ذکر مثال برایتان توضیح دادیم. البته مواردی نیز همچون نوع مهره و واشر همراه نیز در انتخابی که خواهیم داشت تاثیر زیادی دارند.
کلام پایانی
در این مقاله آموختید که چه نوعی از پیچ های کرپی برای صنایع ساختمانی مناسب هستند، همچنین مطلع شدید که پیچ های با اشکال مختلف همانند U، J و L برای کدام کاربرد ها مفید هستند. در پایان به نکاتی اشاره شد تا معیار های مناسب زمان انتخاب پیچ مناسب مصرف خود را بدانید.
ممنون بابت توضیحات، فقط اینکه از لحاظ سایز انتخاب بین کرپی یو بولت و تخت چه نکته ای مهمه که بیشتر دقت کنیم؟
برای اطلاع از پیچ مناسب این هنگام باید سایز و اندازه سازه ای که میخواین پیچ رو برای اون بکار ببرید رو اول دریافت کنید، ولی معمولا استفاده از یو بولت رایج تره